Robot VS Cobot

Cobots en industriële robots zijn beide automatiseringstools die worden gebruikt in de productie- en fabrieksomgevingen. Ze verschillen echter op verschillende manieren. in deze blog lees je meer over de grootste verschillen.

Samenwerking met mensen

Cobots zijn ontworpen om samen te werken met mensen en kunnen daarom een uitstekende keuze zijn voor omgevingen waar menselijke inbreng vereist is. Dit maakt cobots zeer geschikt voor diverse toepassingen zoals, palletiseren, pick & place, dozen opzetten en het verpakken van producten.

Veiligheid

Cobots hebben sensoren en beveiligingsmaatregelen die hen helpen om te stoppen wanneer ze contact maken met een persoon. Dit maakt ze veiliger voor de mensen om hen heen. Hierdoor heb je ook geen hekwerk nodig, waardoor de foodprint een stuk kleiner wordt. Ideaal als je werkt op kleinere plekken! Industriële robots hebben vaak geen dergelijke beveiligingsmaatregelen en zijn daardoor gevaarlijker.

Investering

De investering van een cobot is vaak lager in tegenstelling tot die van een industriële robot. Dit komt omdat je met een cobot geen duur hekwerk hoeft aan te schaffen. Ook is de programmering een stuk simpeler waardoor dit minder tijd vraagt.

Automatisch schaaltjes verpakken