Universal Robots

Olmia Robotics levert de Universal Robot robotarmen type UR3, UR5 en UR10, die onderdelen van resp. 3, 5 en 10 kilo kunnen hanteren.

Deze serie 6-assige cobots zijn gebruiksvriendelijk en door het geringe gewicht van de robotarm zeer flexibel in de industrie toe te passen. Door het snelle rendement dat behaald kan worden met deze robotarmen, zijn ze zeer goed toepasbaar bij de middelgrote bedrijven. De cobots kunnen op meerdere plekken worden toegepast en eenvoudig nieuwe taken geleerd krijgen.

De cobots worden geleverd met een controllerkast, een aanraakscherm (teach pendant) en software wat nodig is om ze te programmeren. Via de teach pendant op het grafische bedieningspaneel is de robotarm eenvoudig te programmeren. Dit kan in een kort tijdbestek eigen gemaakt worden door het personeel.

Voor integratie in een netwerk of PLC omgeving zijn de diverse I/O beschikbaar in de bijgeleverde besturingskast.

Voordeel : geen afscherming nodig

Volgens de geldende regels mogen de robotarmen van Universal Robots zonder afscherming gebruikt worden. De robotarm is uitgerust met een pakket aan sensoren ter bescherming van de gebruikers, en het is zelfs mogelijk om in de programma's extra veiligheid in te bouwen. 

Alle technische medewerkers van assemblage- en productiebedrijven kunnen de robotarm bedienen.

Nieuwe taken

Door het geringe gewicht van de UR3, UR5, UR10 van maximaal 30 kg, kunnen de robotarmen makkelijk verplaatst worden. Het programmeren en inleren van nieuwe routines is in korte tijd uit te voeren.

Omgeving rond personeel

Deze serie robots hebben naast een gunstig energie verbruik, ook het voordeel dat de geluidsproductie laag is. Hierdoor zal de cobot niet als hinderlijk worden ervaren door personeel in de nabijheid.