Home » Training

Cobottrainingen

Cobottrainingen voor operators of programmeurs

Als je taken binnen jouw productie- of assemblagelijn hebt gecobotiseerd of gaat cobotiseren, dan kan je als operator of robotprogrammeur bij ons praktijkgerichte trainingen volgen. Deze trainingen zijn geschikt voor beginners tot en met werknemers die hun basiskennis willen opfrissen en verdiepen. Het doel van de trainingen is om cobots vanaf het begin betrouwbaar en veilig te gebruiken en ondersteuningsproblemen te voorkomen.

Tijdens deze training maak je kennis met de cobot: de hardware, basis software en elementaire veiligheid rondom de cobot. Deze training is bedoeld voor werknemers die werken met en naast de cobot: de cobotoperators.

Tijdens de cobot advanced training ga je dieper in op het programmeren van cobots. Op dit moment is deze training alleen nog verkrijgbaar voor het programmeren van cobots van Universal Robots (UR).

Na het volgen van deze training ben je een Programmeerheld! Je kent alle ins en outs van het programmeren van cobots van Universal Robots. Deze training is modulair opgebouwd en duurt meerdere dagen.

De toepassing waarin de cobot wordt ingezet, bepaalt of deze collaboratief/veilig is of niet. Sowieso word je geacht ivm de RI&E een risicoanalyse uit te voeren als er een cobotcel op je productievloer komt.

In deze training leer je omgaan met AMR’s. Deze training is meer dan een introductie: van de hardware, via instellen van de robot en het bewerken van kaarten tot het opzetten van de MiRFleet.

Voor een Incompany Training komen we bij jou op locatie. Dat zal over het algemeen een maatwerk training zijn, gericht op de applicatie die bij jou staat. Tot welk niveau moeten werknemers opgeleid worden in cobots?