Home » Toepassingen » Schroeven

Schroeven

Cobot schroeven

Schroeven in een productie of assemblage vergt precisie, consistentie en een arm die niet moe wordt. Dat kan en heeft een cobot.

Geen RSI

Het vereist bovenmenselijke vermogens om dezelfde beweging te herhalen, keer op keer, uren achter elkaar, met precies dezelfde precisie en snelheid. Daarom is de herhaalbaarheid van +/- 0,1 mm of meer van een collaboratieve robotarm perfect voor het automatiseren van snelle precisiehandelingen als schroeven.

Schroeven met consistente torque

Verhoog de kwaliteit en consistentie van jouw producten door het risico van te losse of te vaste schroeven te vermijden en altijd de juiste spanning te hebben, ongeacht het project. Een cobot volgt consequent en herhaaldelijk exacte processen en vooraf gedefinieerde workflows met minimale afwijking.

Voor schroef-specifieke toepassingen biedt de eindverbinding op de UR3 en de HCR-3 een oneindige rotatiemogelijkheid. Gecombineerd met de unieke krachtregeling kan het direct in een schroeftoepassing worden geplaatst, zonder dat het nodig is om kostbare industrieel schroefgereedschap te gebruiken.

Automatiseer je schroeftoepassing

De cobot kan worden gebruikt om de meeste schroeftoepassingen te automatiseren. De ruimtebesparende cobot kan ook snel opnieuw worden geprogrammeerd en gebruikt worden met verschillende machines, waardoor het de perfecte keuze is voor kleine producties of veranderende workflows en operationele opstellingen.

Verlicht werknemers van fysiek belastend, herhalend werk en verminder het risico op verwondingen. Met cobots kan je jouw arbeidskrachten vrijmaken om belangrijkere taken te verrichten.

Universal Robots heeft een ‘builder’ voor deze applicatie. Daar kan je een set samenstellen voor een schroef applicatie.

Hanwha OnRobot Screwdriver