Home » Toepassingen » Bin Picking

Bin Picking

De cobotset voor (Random) Bin Picking bestaat uit:

Automatiseer Bin Picking met een cobot. Bin Picking is een van de meest gezochte toepassingen voor cobots. En het is ook een lastige om te implementeren. Cobots kunnen heel makkelijk geprogrammeerd worden om op een specifieke plek iets op te pakken. Het wordt lastiger wanneer objecten die de robotarm moet grijpen, los in een bak liggen. Toch is ook hier een oplossing voor: camera’s en software, ofwel een visionsysteem.

Bin Picking door Machine Learning

Door de robotarm te combineren met een 3D visionsysteem is het mogelijk om de cobot diepte te laten zien en objecten te laten herkennen.
De cobot kan zo, net als een werknemer, losse producten uit een bak pakken en toevoegen aan een assemblage- of productieproces. De cobot kan zelfstandig producten hanteren, zonder dat werknemers de vaak fysiek belastende bewegingen hoeven uit te voeren.

De software die nodig is om een cobot te laten Bin Picken is Machine Learning: objecten herkennen door kleur, vorm, afmetingen. Hierbij moet de machine geleerd worden hoe een product er (vanuit alle hoeken) eruit ziet.

Random Bin Picking

Bij Random Bin Picking kent de software al heel veel producten en kunnen verschillende producten, die door elkaar heen liggen in een bak, herkent, gelokaliseerd en gepakt worden.

Weten of deze toepassing geschikt is op jouw productievloer? Maak dan een afspraak met ons; wij komen vrijblijvend langs voor een

Hoe snel heb je een cobotsysteem voor deze applicatie terugverdiend? Dat antwoord geven we je door de ROI te berekenen.