Home » Toepassingen » Palletiseren

Palletiseren

De cobotset voor Palletiseren taken bestaat uit:

Optioneel uitgevoerd met:

Bij Itho Daalderop, de fabrikant van o.a. verwarmingsketels uit Tiel, staan meerdere cobots te werken, naast industriële robots. Een van deze cobots palletiseert dagelijks 450 ketels á 9kg per stuk. Om de gewenste hoogte te bereiken staat een UR10 op een Liftkit om het verticale bereik van de robotarm te vergroten. De besparing is 0,5/1 fte, maar vooral de winst in het weghouden van lage rugpijn bij de medewerkers die voor de komst van de cobot palletiseerden.

Weten of deze toepassing geschikt is op jouw productievloer? Maak dan een afspraak met ons; wij komen vrijblijvend langs voor een

Hoe snel heb je een cobotsysteem voor deze applicatie terugverdiend? Dat antwoord geven we je door de ROI te berekenen.

Palletiseren met een cobot

Als je producten verpakt en verzendt, wil je dat ze altijd correct worden geteld en volgens de strengste normen worden verpakt. Een cobot kan je hiermee helpen.

Tijdens drukke seizoenen kan je cobot 24 uur per dag werken, zodat je de productie niet hoeft stop te zetten. Ze kunnen zo vaak als nodig worden ingezet en opnieuw worden geprogrammeerd voor nieuwe taken en applicaties.

Palletiseren van dozen

Verpakken en palletiseren kan eenvoudiger, sneller en efficiënter met een cobot. Door het verpakken en palletiseren van jouw producten te automatiseren, verlicht je het werk van je werknemers. Geen zwaar til en repeterend werk meer voor ze. De cobot vermindert stijgende kosten van nieuwe productverpakkingen en de verkorte levenscycli van producten door het snelle omschakelen naar nieuwe taken of producten. Palletiseren van dozen ligt voor de hand, maar palletiseren van zakken, blikken of kratten kan natuurlijk ook.

De intuïtieve, makkelijk te programmeren interface van de cobot  maakt de robotarm perfect voor kleine producties en repeterende taken. Als jouw werkstroom verandert, kan je de cobot snel zelf een nieuwe taak geven. Hij is gemakkelijk opnieuw te programmeren voor een nieuwe taak en hij is licht, dus makkelijk in te zetten op een andere plek binnen jouw verpakkings- of palletiseerlijn. Zeker in combinatie met onze PalletBooster2000. En met een snelwisselsysteem, zet je heel snel een andere gripper of gereedschap op de robotarm.

De cobot kan in de meeste verpakkings- en palletiseertoepassingen worden gebruikt. De ruimtebesparende cobot kan ook gebruikt worden met verschillende machines.

Jouw voordelen in het kort

  • Flexibel inzetbaar
  • Consistente kwaliteit
  • Voorkom letsel bij medewerkers door fysiek belastend werk
  • Verlaag productiekosten
  • Korte terugverdientijd