Home » Toepassingen » Machinebelading

Machinebelading

De cobotset voor het machinebeladen bestaat uit:

Optioneel uitgevoerd met:

Weten of deze toepassing geschikt is op jouw productievloer? Maak dan een afspraak met ons; wij komen vrijblijvend langs voor een

Hoe snel heb je een cobotsysteem voor deze applicatie terugverdiend? Dat antwoord geven we je door de ROI te berekenen.

Cobot machinebelading

 

De cobot is heel geschikt om in te zetten voor het beladen van productiemachines, en natuurlijk het ontladen daarvan. Denk aan het laden en lossen van een CNC bewerkingsmachine, zoals freesmachines en draaibanken. Maar ook het ontladen van spuitgietmachines of 3D printers.

Cobot werkt naast en met mensen

De belading door een werknemer brengt het risico van letsel met zich mee en loze tijd voor de medewerker. Die moet over het algemeen wachten tot de machine zijn bewerking heeft voltooid en de tussenliggende tijd is te kort om een andere klus op te pakken. Dit cobotsysteem kan zelfstandig werken, zonder dat er veiligheidsmaatregelen, zoals hekwerken moeten worden ingezet. Dat maakt het ideaal voor implementatie zonder aanpassingen op de productievloer.

De cobot kan met toevoeging van een omgevingsscanner zo worden geprogrammeerd dat hij langzamer gaat werken, zodra er een persoon in zijn buurt komt en hij hervat zijn snelheid wanneer deze persoon de werkruimte verlaat.

Cobot is flexibel inzetbaar

De cobot  kan werken in een verscheidenheid aan omgevingen (met uitzondering van omgevingen met bijtende stoffen, dan moet de robotarm worden beschermd) en temperaturen.

De cobot heeft intuïtieve software waardoor het mogelijk is om snel en makkelijk de cobot te programmeren, bijvoorbeeld door de operator die eerst de machine belaadde. Om de robotarm een bepaalde route of handeling te laten uitvoeren, kan je hem letterlijk bij de hand nemen, terwijl je de route vastlegt.

Voordelen van CNC belading met een cobot

De cobot werkt:

  • Precies
  • Snel
  • Veilig
  • Zonder kans op letsel in de buurt van zware machines
  • Zonder kans op letsel door repeterend werk

 

Universal Robots heeft een ‘builder’ voor deze applicatie. Daar kan je een set samenstellen voor het beladen van machines.