Home » Toepassingen » Machinebelading

Machinebelading

De cobotset voor het machinebeladen bestaat uit:

Optioneel uitgevoerd met:

Weten of deze toepassing geschikt is op jouw productievloer? Maak dan een afspraak met ons; wij komen vrijblijvend langs voor een

Robobooster

De Robobooster is de ultieme belader voor jouw bewerkingsmachine. Dit turnkey systeem bestaat uit de ladenkast, een cobot en gripper.

Deze robuuste, metalen ladekast is vervaardigd van hoogwaardige materialen en geschikt voor samenwerken met alle collaboratieve en kleinere, industriële robotarmen. Alle cobots of robots met een armlengte van minimaal 750 mm en maximaal 1500 mm kunnen op de Robobooster. Met de Robobooster kan er geheel zelfstandig voor langere tijd een bewerkingsmachine zoals CNC- draai- of -freesbank worden beladen (en ontladen). De robot wordt geplaatst op een steun aan de zijkant van de ladekast. Deze steun is verplaatsbaar over de gehele lengte van de kast, waardoor je flexibel bent in waar je de Booster zet.

De Robobooster wordt standaard geleverd met:

  • 4 lades
  • 4 standaard rasterplaten, verdeeld in 24 vakken
  • Bijbehorende pneumatiek voor het locksysteem van de lades
  • Software voor de robot op de posities van de standaard gridplaten
  • Keuze uit cobot: Universal Robots UR10, Doosan A0912 of Hanwha HCR-12

De Robobooster4000 kan afgewerkt worden in elke gewenste kleur.

 

Cobot machinebelading

De cobot is heel geschikt om in te zetten voor het beladen van productiemachines, en natuurlijk het ontladen daarvan. Denk aan het laden en lossen van een CNC bewerkingsmachine, zoals freesmachines en draaibanken. Maar ook het ontladen van spuitgietmachines of 3D printers.

Cobot werkt naast en met mensen

De belading door een werknemer brengt het risico van letsel met zich mee en loze tijd voor de medewerker. Die moet over het algemeen wachten tot de machine zijn bewerking heeft voltooid en de tussenliggende tijd is te kort om een andere klus op te pakken. Dit cobotsysteem kan zelfstandig werken, zonder dat er veiligheidsmaatregelen, zoals hekwerken moeten worden ingezet. Dat maakt het ideaal voor implementatie zonder aanpassingen op de productievloer.

De cobot kan met toevoeging van een omgevingsscanner zo worden geprogrammeerd dat hij langzamer gaat werken, zodra er een persoon in zijn buurt komt en hij hervat zijn snelheid wanneer deze persoon de werkruimte verlaat.

Cobot is flexibel inzetbaar

De cobot  kan werken in een verscheidenheid aan omgevingen (met uitzondering van omgevingen met bijtende stoffen, dan moet de robotarm worden beschermd) en temperaturen.

De cobot heeft intuïtieve software waardoor het mogelijk is om snel en makkelijk de cobot te programmeren, bijvoorbeeld door de operator die eerst de machine belaadde. Om de robotarm een bepaalde route of handeling te laten uitvoeren, kan je hem letterlijk bij de hand nemen, terwijl je de route vastlegt.

Voordelen van CNC belading met een cobot

De cobot werkt:

  • Precies
  • Snel
  • Veilig
  • Zonder kans op letsel in de buurt van zware machines
  • Zonder kans op letsel door repeterend werk

 

Universal Robots heeft een ‘builder’ voor deze applicatie. Daar kan je een set samenstellen voor het beladen van machines.