Home » Toepassingen » Lassen & Solderen

Lassen & Solderen

De cobotset voor lassen bestaat uit:

Optioneel uitgevoerd met:

Weten of deze toepassing geschikt is op jouw productievloer? Maak dan een afspraak met ons; wij komen vrijblijvend langs voor een

Hoe snel heb je een cobotsysteem voor deze applicatie terugverdiend? Dat antwoord geven we je door de ROI te berekenen.

Robotlassen of solderen

Een cobot kan allerlei typen lassen op zich nemen, zoals TIG, MIG, Spot, Arc, Ultrasound en Plasma. Maar ook solderen en kunststoflassen is natuurlijk mogelijk. De toepassing van de cobot wordt bepaald door de End-of-Arm tool die je eraan monteert.

Gereduceerde productie-downtime, verhoogde nauwkeurigheid en minder verspild materiaal behoren tot de vele voordelen van het inzetten van een lascobot.

Een cobot kan flexibiliteit, efficiëntie en vrijheid aan jouw lasprocessen toevoegen. Verplaats de cobot naar de plek waar je de lasrobot nodig hebt. Wanneer de taak is afgerond, kan je hem eventueel opnieuw programmeren en hem een andere taak geven binnen in jouw productie.

Verbeter de veiligheid op je productievloer door een cobot gevaarlijke taken over te laten nemen. Als de cobot in contact komt met een mens, beperkt de gepatenteerde technologie zijn krachten bij contact. De cobot kan in samenwerking met een omgevingsscanner ook worden geprogrammeerd om in lagere snelheid te werken, wanneer een werknemer binnen het werkgebied van de cobot komt. Hij hervat zijn volledige snelheid, wanneer de persoon weer vertrekt.

Eenvoudige programmering en een korte gemiddelde set-up tijd maken een robotarm ideaal, vooral voor kleine producties. Het verplaatsen van grootschalige voorzieningen voor kleine producties is niet economisch verantwoord, maar met een cobot is dit niet nodig.

Robotarmen zijn veelal IP-54 gecertificeerd en hebben extra bescherming nodig bij bepaalde werkzaamheden.

Voorbeelden van lassen of solderen met een cobot

  • Gelaste plastic klinknagels in schakelaar
  • Gelaste plastic klinknagels bij BMW achterlichten
  • Voedingscomponenten in lasstation
  • UR5 Soldeermodules met IR-licht
  • Bestukken van PCB’s