Home » Toepassingen » Intern transport

Intern transport

De cobotset voor intern transport bestaat uit:

Optioneel uitgevoerd met

AMR bij intern transport

Een Autonomous Mobile Robot is een wagentje dat zelf zijn weg vindt op productievloeren, in magazijnen of laboratoria en ziekenhuizen. Omdat het voorzien is van sensoren en camera’s botst het niet tegen onvoorziene objecten aan, zoals mensen. De software is in staat om zelf een plattegrond samen te stellen -‘mappen’- van de ruimte waar de AMR rondrijdt. De wagentjes zijn te bedienen via tablet of smartphone.

De MiR wagentjes kunnen worden voorzien met op maat gemaakte topmodules, zoals bakken, rekken, liften of transportbanden. Er zijn ook standaard afleverpunten verkrijgbaar, waar het wagentje zelfstandig producten kan afleveren of ophalen. Dit zijn de gates van Nord Modules.

Opties voor intern AMR transport

De wagentjes kunnen zelf producten op hun ‘rug’ geplaatst krijgen, maar er zijn meer opties:

  • de MiR kan een haak gemonteerd krijgen, waarmee het een kar of rolcontainer achter zich aan kan trekken.
  • Het is ook mogelijk een cobot op een MiR te plaatsen, waarmee een cobottoepassing mobiel gemaakt wordt.
  • De AMR’s van MiR zijn verkrijgbaar in 4 typen, verschillend in draagkracht: 100kg, 200kg, 500kg en 1000kg. De laatste 2 zijn dan ook heel geschikt voor het verplaatsen van pallets.

Weten of deze toepassing geschikt is op jouw productievloer? Maak dan een afspraak met ons; wij komen vrijblijvend langs voor een afspraak.

Hoe snel heb je een cobotsysteem voor deze applicatie terugverdiend? Dat antwoord geven we je door de ROI te berekenen.