Bin picking met een cobot

Automatiseer bin picking met een cobot. Bin picking is een van de meest gezochte toepassingen voor cobots. En het is ook een lastige om te implementeren. cobots kunnen heel makkelijk geprogrammeerd worden om op een specifieke plek iets op te pakken. Het wordt lastiger wanneer objecten die de robotarmmoet grijpen, los in een bak liggen. Toch zijn ook hier oplossingen voor: camera’s en sensoren.

Bin picking met camera's en sensoren

Door de robotarm te combineren met 2½D (2D camera in combinatie met een laserscanner) of 3D sensoren is het mogelijk om de cobot diepte te laten zien en objecten te laten herkennen.
De cobot kan zo, net als een werknemer, losse producten uit een bak pakken en toevoegen aan een assemblage- of productieproces. De robotarm kan zo zelfstandig producten behandelen, zonder dat werknemers de vaak fysiek belastende bewegingen hoeven uit te voeren. 

Een cobot is geschikt om met en naast mensen te werken, is licht en klein en daardoor makkelijk verplaatsbaar. Ook doordat deze robotarmen snel en makkelijk, zonder hulp van een programmeur, hun taak ingeleerd kunnen krijgen, zijn ze flexibel inzetbaar. Schuif de cobot aan een transportband en laat hem producten uit een bak op de loopband leggen. 

Weten hoe in jouw productieproces een cobot kan worden ingezet voor bin picking? Vraag om een gratis productiescan.