Spuitgieten met een CoBot

Spuitgieten met een CoBot kan snel en nauwkeurig uitgevoerd worden. Deze toepassing van een robotarm is heel geschikt voor prototyping en kortlopende producties.

Verlos jouw werknemers die de spuitgietmachines bedienen van fysiek veeleisend, herhalend werk en elimineer het risico op verwondingen. De CoBot kan je gebruiken op alle gebieden van kunststof- en polymeerproductie, waaronder spuitgiettoepassingen. De robotarm kan de meeste applicaties autonoom uitvoeren, zodat jouw productie kan doorlopen, zelfs als jouw werknemers naar huis zijn gegaan.

Voor extra connectiviteit en flexibiliteit is Euromap 67 (inclusief de kabelverbinding met de spuitgietmachine) een beschikbare optie voor alle CoBots. Met Euromap 67 krijg je gebruiksvriendelijke sjablonen die je gemakkelijk en snel kan programmeren, evenals communicatie tussen de robotarm en de spuitgietmachine.

Het verwijderen van een robot uit zijn veiligheidskooi zorgt voor ongeëvenaarde automatiseringsflexibiliteit. Als de robots in contact komen met een persoon, beperkt de gepatenteerde technologie de krachten bij contact. De robot kan ook geprogrammeerd worden om met verminderde snelheid te werken, wanneer iemand in het werkgebied van de robot komt. De CoBot hervat zijn volledige snelheid, wanneer die persoon vertrekt.

Het vereist bovenmenselijke capaciteiten om constant dezelfde hoeveelheid vloeistof te doseren. De UR3 kan echter altijd constante druk onderhouden. Door de robot te implementeren, ben je gegarandeerd van uniforme kwaliteit, kan je productiekosten verminderen en jouw productie optimaliseren.

Eenvoudige programmering en een korte gemiddelde set-up tijd maken de robotarm ideaal, zeker voor kleine producties.

Doordat de spuitgietrobot het snel en makkelijk maakt om over te schakelen naar nieuwe processen, heb je de flexibiliteit om bijna elke handmatige taak te automatiseren, inclusief die met kleine partijen of snelle wisselingen. De robot kan programma's voor herhalende taken hergebruiken.

Alle CoBots zijn IP-54 gecertificeerd. Zij hebben bescherming nodig bij werken in omgevingen met corrosieve vloeistoffen.

Weten wat er voor nodig is om een CoBot bij jouw spuitgietproductie in te zetten? Vraag om een gratis productiescan.