Spuitgieten met een cobot

Spuitgieten met een cobot kan snel en nauwkeurig uitgevoerd worden. Deze toepassing van een collaboratieve robotarm is heel geschikt voor prototyping en kortlopende producties.

Verlos jouw werknemers die de spuitgietmachines bedienen van fysiek veeleisend, herhalend werk en elimineer het risico op verwondingen. De cobot kan je gebruiken op alle gebieden van kunststof- en polymeerproductie, waaronder spuitgiettoepassingen. De robotarm kan de meeste applicaties autonoom uitvoeren, zodat jouw productie kan doorlopen, zelfs als jouw werknemers naar huis zijn gegaan.

Voor extra connectiviteit en flexibiliteit is Euromap 67 (inclusief de kabelverbinding met de spuitgietmachine) een beschikbare optie voor alle cobots. Met Euromap 67 krijg je gebruiksvriendelijke sjablonen die je gemakkelijk en snel kan programmeren, evenals communicatie tussen de robotarm en de spuitgietmachine.

Het verwijderen van een robot uit zijn veiligheidskooi zorgt voor ongeëvenaarde automatiseringsflexibiliteit zoals je die nu ziet bij cobots. Als cobots in contact komen met een werknemer, beperkt de gepatenteerde technologie de krachten bij contact. De cobot kan ook geprogrammeerd worden om met verminderde snelheid te werken, wanneer iemand in het werkgebied van de cobot Hij hervat zijn volledige snelheid, wanneer die werknemer weer vertrekt.

Het vereist bovenmenselijke capaciteiten om constant dezelfde hoeveelheid vloeistof te doseren. Een cobot kan echter altijd constante druk onderhouden, vooral met toevoeging van een force/torque sensor die hem nog gevoeliger maakt. Door een cobot in te zetten, ben je gegarandeerd van uniforme kwaliteit, kan je productiekosten verminderen en je productie optimaliseren.

Eenvoudige programmering en een korte gemiddelde set-up tijd maken de robotarm ideaal, zeker voor kleine producties.

Doordat de spuitgietrobot het snel en makkelijk maakt om over te schakelen naar nieuwe processen, heb je de flexibiliteit om bijna elke handmatige taak te automatiseren, inclusief die met kleine partijen of snelle wisselingen. De cobot kan programma's voor herhalende taken hergebruiken.

Alle cobots zijn IP-54 of hoger gecertificeerd. Zij hebben wel bescherming nodig bij werken in omgevingen met corrosieve vloeistoffen.

Weten wat er voor nodig is om een cobot bij jouw spuitgietproductie in te zetten? Vraag om een gratis productiescan.