SchroefCoBot

 

Schroeven met een cobot

Schroeven in een productie of assemblage vergt precisie, consistentie en een arm die niet moe wordt. Dat kan en heeft een cobot.

Het vereist bovenmenselijke vermogens om dezelfde beweging te herhalen, keer op keer, uren achter elkaar, met precies dezelfde precisie en snelheid. Daarom is de herhaalbaarheid van +/- 0,1 mm of meer van een collaboratieve robotarm perfect voor het automatiseren van snelle precisiehandelingen als schroeven.

Verhoog de kwaliteit en consistentie van jouw producten door het risico van te losse of te vaste schroeven te vermijden en altijd de juiste spanning te hebben, ongeacht het project. Een cobot volgt consequent en herhaaldelijk exacte processen en vooraf gedefinieerde workflows met minimale afwijking.

Voor schroef-specifieke toepassingen biedt de eindverbinding op de UR3 en de HCR-3 een oneindige rotatiemogelijkheid. Gecombineerd met de unieke krachtregeling kan het direct in een schroeftoepassing worden geplaatst, zonder dat het nodig is om kostbare industrieel schroefgereedschap te gebruiken.
De cobot kan worden gebruikt om de meeste schroeftoepassingen te automatiseren. De ruimtebesparende cobot kan ook snel opnieuw worden geprogrammeerd en gebruikt worden met verschillende machines, waardoor het de perfecte keuze is voor kleine producties of veranderende workflows en operationele opstellingen.

Verlicht werknemers van fysiek belastend, herhalend werk en verminder het risico op verwondingen. Met cobots kan je jouw arbeidskrachten vrijmaken om belangrijkere taken te verrichten.

Het weghalen van een robot uit zijn veiligheidskooi zorgt voor ongeëvenaarde automatiseringsflexibiliteit en dat kan nu met een cobot. Als de cobot in contact komt met een persoon, beperkt de gepatenteerde technologie de krachten bij contact. De cobot kan ook geprogrammeerd worden om met verminderde snelheid te werken, wanneer iemand in het werkgebied van de cobot komt. Hij hervat dan zijn volledige snelheid, wanneer die persoon vertrekt.

Eenvoudige programmering en een korte gemiddelde set-up tijd maken de cobot ideaal, zeker voor kleine producties.

Alle robotarmen zijn IP-54 of hoger gecertificeerd. Zij hebben bescherming nodig bij het werken in omgevingen met corrosieve vloeistoffen.

Weten wat er voor nodig is om een cobot bij jou te laten schroeven? Vraag om een gratis productiescan.