repeterend werk door CoBot

 

Repeterend werk met een cobot

Denk aan het beladen en/of leeghalen van bewerkingsmachines. Dat zijn repeterende handelingen die saai en vaak fysiek belastend zijn voor medewerkers. Waarom zou je deze taken niet door een cobot laten uitvoeren?

De cobot raakt niet moe of verveeld en krijgt geen RSI of rugproblemen. Hij is precies en is flexibel in te zetten voor een diversiteit aan taken.

Verlos jouw werknemers van saai en herhalend werk, waardoor hun tijd wordt vrijgemaakt om op andere wijze waarde toe te voegen aan jouw bedrijf. Met de snelle en flexibele inzet van een robotarm kan je snel productielijnen aanpassen aan nieuwe producten. Voeg waarde toe aan jouw bedrijf met een cobot die voor zichzelf betaalt.

De cobot werkt veilig samen met mensen

Verbeter snelheid en proceskwaliteit en verminder het risico op letsel in verband met het werken in de nabijheid van zware machines. Als de cobot in contact komt met een werkmener, beperkt de gepatenteerde technologie de krachten bij contact. De cobot kan ook worden geprogrammeerd om met verminderde snelheid te werken, wanneer iemand binnen het werkgebied van de cobot komt. Hij hervat zijn snelheid dan weer, wanneer die persoon uit het werkgebied is vertrokken.

De robotarm kan gebruikt worden om de meeste machine-toepassingen automatisch uit te voeren. De ruimtebesparende robot kan ook snel opnieuw worden geprogrammeerd en gebruikt met verschillende machines. Het is de perfecte keuze voor kleine producties of veranderende workflows en operationele set-ups. Cobot toebehoren zijn makkelijk aan te brengen, waardoor de taken van de cobot aangepast kunnen worden aan productievereisten.

De meeste cobots wereldwijd opereren zonder veiligheidsbeveiliging (na risicoanalyse), naast menselijke medewerkers.

Breid jouw productiemogelijkheden uit met een hogere kwaliteit, consistentie en productiesnelheid. De inzet van een collaboratieve robotarm in nieuwe processen is snel en makkelijk, waardoor je de flexibiliteit hebt om bijna elke handmatige taak te automatiseren, inclusief die met kleine partijen of snelle wisselingen. De cobot kan programma's voor herhalende taken hergebruiken, doordat je de taken softwarematig opslaat.

Verlaag jouw bedrijfskosten. De cobot biedt je alle voordelen van geavanceerde robotautomatisering, zonder de traditionele extra kosten die verband houden met robotprogrammering, opstelling en speciale afgeschermde werkcellen.

De gemiddelde terugverdientijd van 195 dagen is het snelst in de robotindustrie.

Robotarmen zijn IP-54 of hoger gecertificeerd en hebben extra bescherming nodig bij werkzaamheden in corrosieve vloeibare omgevingen.

Voorbeelden van repeterend werk door de cobot

  • Hanteren van spuitgegoten onderdelen
  • Laden van een afdrukmachine
  • Verwijdering producten uit een spuitgietmachine
  • Laden van een freesmachine

Weten wat er voor nodig is om een cobot bij jouw repeterend werk te laten doen? Vraag om een gratis productiescan.