Pick & Place CoBot

 

Pick and Place met een cobot

Automatiseer jouw productie door herhalende pick-ups en taken uit te laten voeren door een pick-and-place cobot.

Met een cobot kan je de supernauwkeurig werken en voorraadverlies beperken. Een cobot kan onmisbaar worden in jouw fabriekshal, magazijn of bevoorradingscentrum. De robotarm kan de meeste pick & place toepassingen zelfstandig uitvoeren, waardoor je jouw inventaris kan beheren, zelfs als alle medewerkers naar huis zijn.

De intuïtieve, makkelijk te programmeren interface maakt de robotarm perfect voor kleine producties. Een cobot die je gebruikt in herhalende pick-and-place-taken biedt voordelen in productiviteit en flexibiliteit, waardoor jouw werknemers vrijkomen voor meer belangrijke taken.

Verhoog de productiviteit en flexibiliteit met pick-and-place robots. Het vereist supermenselijke vermogens om dezelfde beweging keer op keer te herhalen, vele uren achter elkaar, met precies dezelfde precisie. Daarom is de herhaalbaarheid van de robotarm van +/- 0,1 mm perfect voor automatische snelle verwerking van producten.

Door hun kleine omvang en lichtgewicht robotontwerp kunnen pick-and-place cobots gemakkelijk worden ingezet bij toepassingen in kleine omgevingen.
De eenvoudige programmering en een korte gemiddelde set-up tijd maken de cobot ideaal, vooral voor kleine producties. Programma’s kan je maken zonder een regel code te hoeven schrijven en je kan deze opslaan. Dat betekent dat je de programma’s kunt hergebruiken als taken terugkomen.

Het snel en gemakkelijk verplaatsen van de pick-and-place cobot naar nieuwe pick & place taken, geeft je de flexibiliteit om bijna elke handmatige taak te automatiseren, inclusief die met kleine partijen of snelle wisselingen.

Alle robotarmen zijn IP-54 of hoger gecertificeerd. Cobots hebben wel bescherming nodig als ze werken in omgevingen met corrosieve vloeistoffen.

Voorbeeld van pick & place toepassing

  • Glasflessen uit transportband halen en plaatsen in een machine

Weten waar in jouw productieproces een cobot kan worden ingezet voor pick & place taken? Vraag om een gratis productiescan.