palletiseerCoBot

 

Palletiseren met een cobot

Als je producten verpakt en verzendt, wil je dat ze altijd correct worden geteld en volgens de strengste normen worden verpakt. Een cobot kan je hiermee helpen.

Tijdens drukke seizoenen kan jouw cobot 24 uur per dag werken, zodat je jouw productie niet hoeft stop te zetten. Ze kunnen zo vaak als nodig worden ingezet en opnieuw worden geprogrammeerd voor nieuwe taken en applicaties.

Palletiseren van o.a. dozen

Verpakken en palletiseren kan eenvoudiger, sneller en efficiënter met een cobot. Door het verpakken en palletiseren van jouw producten te automatiseren, verlicht je het werk van je werknemers. Geen zwaar til en repeterend werk meer voor ze. De cobot vermindert stijgende kosten van nieuwe productverpakkingen en de verkorte levenscycli van producten door het snelle omschakelen naar nieuwe taken of producten.

De intuïtieve, makkelijk te programmeren interface van de cobot  maakt de robotarm perfect voor kleine producties en repeterende taken. Als jouw werkstroom verandert, kan je de cobot snel zelf een nieuwe taak geven. Hij is gemakkelijk opnieuw te programmeren voor een nieuwe taak en hij is licht, dus makkelijk in te zetten op een andere plek binnen jouw verpakkings- of palletiseerlijn. Met een snelwisselsysteem, zet je heel snel een andere gripper of gereedschap op de robotarm.

De cobot kan in de meeste verpakkings- en palletiseertoepassingen worden gebruikt. De ruimtebesparende cobot kan ook gebruikt worden met verschillende machines.
De gemiddelde terugverdientijd van 195 dagen is het snelst in de robotindustrie.

Alle robots zijn IP-54 gecertificeerd. Zij hebben bescherming nodig als ze werken in omgevingen met corrosieve vloeistoffen.

Jouw voordelen in het kort

  • Flexibel inzetbaar
  • Consistente kwaliteit
  • Voorkom letsel bij medewerkers door fysiek belastend werk
  • Verlaag productiekosten
  • Korte terugverdientijd

Weten waar in jouw verpakkings- of palletiseerlijn een cobot kan worden ingezet? Vraag om een gratis productiescan.