FAQ - Veelgestelde vragen over Cobots

We leveren (voorlopig) de collaboratieve robotarmen van Universal Robots en Hanwha. Beide hebben 3 varianten:

  • UR3 of HCR-3: 3 kg
  • UR5 of HCR-5: 5kg
  • UR10: 10kg
  • HCR-12: 12 kg

Dit is de payload exclusief de drukkracht van de robotarm. Dat wil zeggen dat de payload van de cobot niet verminderd hoeft te worden met de drukkracht die de robotarm hoeft uit te oefenen.
 

Ja, programma’s of taken die je programmeert zijn op te slaan en deze zijn altijd oproepbaar. De programma’s kan je op een USB stick opslaan en daardoor kan je in een principe een oneindig aantal bewaren.

Als je de cobot een taak heb ingeleerd, vervolgens verwijdert hebt van zijn plek (om hem bijvoorbeeld een andere taak, op een andere plek te laten uitvoeren), kan je hem weer plaatsen op zijn eerdere plek en zijn eerdere taak laten uitvoeren. Zijn taken worden namelijk softwarematig opgeslagen. Je hoeft hem niet opnieuw zijn taak te leren. De positie van de cobot moet wel identiek zijn. Je kan de cobot een 3-puntsmeting laten uitvoeren, zodat je kan bevestigen dat hij op de juiste plek staat.

Dat is afhankelijk van het pad dat je de robotarm wilt inleren, maar het is al mogelijk in 15 minuten. De intuïtieve, grafische user interface maakt het heel makkelijk. Het is zelfs mogelijk de robotarm ‘bij de hand’ te nemen en met hem de beweging te maken, terwijl je deze opneemt.

Natuurlijk moet je handigheid in krijgen in het programmeren van de cobot. Om je daarin op weg te helpen, bieden we trainingen aan.

Wat een cobot-set kost, is afhankelijk van wat je hem wil laten doen. Voor elke toepassing zal je minimaal een grijper of ander gereedschap erbij nodig hebben. Je moet denken aan een vanaf-prijs van € 22.000.

Net als bij het kopen van een cobot-set is dit afhankelijk van de toepassing waarvoor je hem wilt gebruiken. De robotarm wordt geleverd als een plug & play set, met alle toebehoren geïntegreerd. Voor een simpele configuratie moet je uitgaan van een huurprijs vanaf € 1.950 per maand.

Meer info over het huren van een cobot.

Dat is afhankelijk van een aantal zaken: o.a. de toepassing en dus de investering die je gaat doen en jouw kostenbesparing wat afhankelijk is van je verwachte productieverhoging en/of besparing op loonkosten. Met onze ROI calculator kunnen we dit voor je uitrekenen. Dus vul het formulier in en ontvang je antwoord via mail.

Die is er niet. De robotarm kan 35.000 uur draaien met maximale belasting/snelheid. Het enige dat je moet doen is af en toe de ventilatorfilter van de controller schoonmaken. Mocht onverhoopt een gewricht vervangen moeten worden, dan is dat in 30 minuten te doen. 

Dat kan op 4 manieren:

  • Analoge en digitale I/O poorten
  • Ethernet
  • Profinet
  • MOD bus

Dat is een beetje verschillend per merk. De temperatuursrange waarin de meeste cobots kunnen werken is 0 tot 50 °C. Mocht jouw toepassing een grotere range nodig hebben, dan kan je de robotarm hullen in een beschermingshoes (alleen voor UR voorlopig).

Staat jouw vraag hier niet bij?

Stel hem dan hier:

Als je op 'verzenden' klikt geef je daarmee aan dat je akkoord gaat met onze Privacyverklaring.