Home » Over ons » Diensten » Implementatie-cobotsysteem

Cobotsystemen

Bij de implementatie van een cobot kan wel wat komen kijken. Met alleen een cobot aanschaffen ben je er nog niet. Er zijn een aantal zaken waarover je zal moeten nadenken.

  • Hoe gaat het met aanvoer en afvoer van producten als de cobot er is?
  • Waarmee gaat de robotarm het product, dat hij hanteert, vasthouden?
  • Moet er een software connectie gemaakt worden tussen de cobot en een productiemachine?

Zo zijn een heel aantal vragen te beantwoorden. Wij denken hierin met je mee. Inmiddels hebben wij heel wat kennis en expertise opgebouwd als system integrators van cobots. Er zijn voor sommige toepassingen standaard oplossingen, maar meestal zijn die er niet. Het kan dus voorkomen dat wij voor jouw specifieke productieproces zelf een oplossing ontwikkelen en uittesten, voordat we deze implementeren.

Hoe verloopt een automatiseringsproces

Het begint met het inventariseren van de situatie bij jou op de vloer. We bekijken:

  • Hoe de processen nu lopen.
  • Waar en hoe een cobot ingezet kan worden om een proces te automatiseren.
  • Wat er voor nodig is om het robotsysteem als een complete plug & play set aan te kunnen bieden.

Die eerste ronde is gratis: de gratis productiescan.

Wil je dat we de scan uitwerken tot een volledig implementatieplan, dan vragen we daar wel een bedrag voor. Hoeveel hangt af van de complexiteit van de toepassing en of er een feasibility study of Proof of Concept (POC) uitgevoerd moet worden.

Daarna zoeken we uit wat voor jou geschikte componenten zijn en stellen het samen. Daar kan engineerwerk bij komen kijken of maatwerk software. In onze werkplaats in Tiel maken we een proefopstelling. Je wordt daar uitgenodigd voor een FAT (Fabriek Acceptatie Test). Als je akkoord gaat, implementeren wij de cobotset op jouw fabrieksvloer. Daar volgt nog een SAT (Site Acceptatie Test). Wanneer je dat wenst, trainen we jouw medewerkers in het gebruik van de cobot in ons trainingscentrum.

Maar laten we beginnen bij het begin: de productiescan!