Home » Over ons

Over ons

Over Olmia Robotics

Al jaren werkte Peter van Olm met veel plezier in zijn eigen bedrijf Olmia, een bedrijf in procestechniek. Tijdens een project wilde hij een robot onderdelen laten schroeven, om sneller en efficiënter de opdracht te kunnen afronden. Hij verdiepte zich in de robots en besloot een collaboratieve robot (cobot) aan te schaffen voor dit project. En toen kwam hij erachter dat wat er aangeboden wordt, niet compleet is.

De cobot wordt geleverd en wat je krijgt is een robotarm. Punt. Hij kwam erachter dat hij bij een andere leverancier moest zijn voor een gripper, en bij een andere leverancier voor een schroefunit, en bij een andere leverancier voor een screw feeder (waar anders haalt de cobot anders zijn schroeven vandaan?). Er ging nogal wat uitzoektijd en -energie inzitten om zijn cobot te laten schroeven. Hij dacht: “als ik hier tegenaan loop, zullen anderen dat ook hebben.”

In 2016 heeft dit idee de basis gevormd de firma Olmia Robotics op te richten. Met zijn engineer-achtergrond en passie voor robotics biedt hij met Olmia Robotics totaaloplossingen aan voor productie- en assemblagebedrijven die willen automatiseren.

Inmiddels bestaat Olmia Robotics uit meerdere mensen. Wij zorgen ervoor dat jij de juiste cobot én toebehoren krijgt die je nodig hebt voor jouw toepassing. Soms stellen we die samen, soms wordt deze op maat gemaakt.

Waarom Olmia Robotics?

  • Omdat je wilt samenwerken met mensen die zich gespecialiseerd hebben in cobots.
  • Omdat je wilt samenwerken met mensen die net zo flexibel zijn als een cobot in het oplossen van jouw automatiseringsvraagstuk.
  • Omdat je wilt samenwerken met mensen die zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen.

We bieden je: