Optoforce header

Force/Torque sensoren OptoForce

Optoforce is in de zomer van 2018 opgegaan in end-of-arm tooling fabrikant On Robot. Dit van oorsprong Hongaarse bedrijf maakt force-torque sensoren voor collaboratieve robots. De sensor, in de vorm van een schijf, wordt tussen de cobot en zijn end-of-arm tool gemonteerd en meet de druk (X, Y en Z) die wordt uitgevoerd op de tool met een hoge nauwkeurigheid. De sensoren van Optoforce geven de robotarm daarmee het gevoel van een menselijke hand. Voor de cobots van Universal Robots wordt de begeleidende software meegeleverd als URCap. Deze kan hierdoor ingeladen worden in de teach pendant van de robotarm. Optoforce heeft in de URCap 15 toepassingen voor geprogrammeerd. 
Voor Kuka is ook software ontwikkeld, maar dat zijn minder programma’s. De Optoforce sensoren zijn ook te monteren op cobots van ABB en Yaskawa, maar hiervoor is nog geen software beschikbaar. 

De sensoren komen in 2 varianten: 

On Robot heeft met het samengaan met Optoforce een nieuwe grijper ontwikkeld, waarbij de Optoforce sensor geïntegreerd is: de RG2-FT.

Meer weten over deze sensoren, neem contact op of bel 0344 - 60 66 43