lijmCoBot

 

Lijmen en kitten met een cobot

Lijmen en kitten komt voor in veel industrieën, ook in die van jouw? Een cobot kan wastafels en ramen kitten en machine- en auto-onderdelen lijmen. En de robotarm doet dat met grote snelheid, precisie en consistentie in kwaliteit.

Het vereist supermenselijke capaciteiten om constant dezelfde hoeveelheid lijm te doseren. Cobots zoals de UR3 of HCR-3 kan echter altijd constante druk aanhouden.
De cobot werkt ook zuiniger met kit of lijm dan een mens, omdat je precies kunt afstellen hoeveel nodig is en hij zal nooit meer gebruiken. Je vermindert daarmee afval. 

De cobot is flexibel en veilig in alle opzichten

De cobot is klein en licht in gewicht. Hierdoor is hij simpel te verplaatsen. De software is intuïtief, je hoeft geen code te kunnen schrijven om hem te programmeren. Zo is hij makkelijk in te zetten voor een nieuwe taak, een nieuw te lijmen product. 

Zo heb je de flexibiliteit om bijna elke handmatige taak te automatiseren. Handig als je te maken hebt met kleine hoeveelheden productie of snelle omschakelingen. In de software sla je eenvoudig de handelingen van jouw cobot op, zodat je die later kunt hergebruiken bij terugkerende taken.

Verbeter de veiligheid op de werkplek en van jouw werknemers door de cobot gevaarlijke of fysiek belastende taken over te laten nemen. Als de lijmende cobot in contact komt met een werknemer, beperkt de gepatenteerde technologie de krachten bij contact. De cobot kan ook worden geprogrammeerd om met verminderde snelheid te werken, wanneer werknemers binnen het werkgebied van de cobot komt. Nadat de werknemer vertrokken is, hervat de cobot zijn volledige snelheid.

De cobot is IP-54 gecertificeerd en heeft extra bescherming nodig bij gebruik in omgevingen met corrosieve vloeistoffen.

Ga voor consistente kwaliteit, verminderde productiekosten en geoptimaliseerde productie. Weten hoe jij een cobot in kunt zetten om je producten te lijmen of kitten? Vraag om een gratis productiescan.