Lassen met de cobot

Een cobot kan allerlei typen lassen op zich nemen, zoals TIG, MIG, Spot, Arc, Ultrasound en Plasma. Gereduceerde productie-downtime, verhoogde nauwkeurigheid en minder verspild materiaal behoren tot de vele voordelen van het inzetten van een lascobot voor jouw toepassing. 

Een cobot kan flexibiliteit, efficiëntie en vrijheid aan jouw lasprocessen toevoegen. Verplaats de cobot naar de plek waar je de lasrobot nodig hebt. Wanneer de taak is afgerond, kan je hem eventueel opnieuw programmeren en hem een andere taak geven binnen in jouw productie.

Verbeter de veiligheid op je productievloer door een cobot gevaarlijke taken over te laten nemen. Als de cobot in contact komt met een mens, beperkt de gepatenteerde technologie zijn krachten bij contact. De cobot kan ook worden geprogrammeerd om in lagere snelheid te werken, wanneer een werknemer binnen het werkgebied van de cobot komt. Hij hervat zijn volledige snelheid, wanneer de persoon weer vertrekt.

Eenvoudige programmering en een korte gemiddelde set-up tijd maken een robotarm ideaal, vooral voor kleine producties. Het verplaatsen van grootschalige voorzieningen voor kleine producties is niet economisch verantwoord, maar met een cobot is dit niet nodig.

Robotarmen zijn IP-54 gecertificeerd en hebben extra bescherming nodig bij bepaalde werkzaamheden. 

Voorbeelden van lassen met een cobot

  • Gelaste plastic klinknagels in schakelaar
  • Gelaste plastic klinknagels bij BMW achterlichten
  • Voedingscomponenten in lasstation
  • UR5 Soldeermodules met IR-licht

Weten waar op jouw productievloer een cobot kan worden ingezet om te lassen? Vraag om een gratis productiescan.