laboratoriumCoBot

 

Lab automatisering met cobots

Een cobot heeft toegevoegde waarde in jouw laboratorium. Testen en analyses die repeterend zijn en precisie en consistentie behoeven kunnen goed uitgevoerd worden door een collaboratieve robot. Een cobot volgt consequent en herhaaldelijk exacte processen en vooraf gedefinieerde workflows met minimale afwijking, waardoor hij de optimale kwalificaties voor studie of analyse bezit.

Zeker wanneer projecten tijdgevoelig zijn, is de cobot een uitkomst. Hij werkt de hele dag en nacht door, als hij zo geprogrammeerd wordt. En dat programmeren is een makkie: de intuïtieve software maakt het makkelijk om de cobot zelf te programmeren, zonder een regel code te hoeven schrijven. Omdat de taken van de cobot softwarematig opgeslagen worden, kan je ook snel wisselen van taken.

Voordelen van het werken met cobots

Zorg voor consistentie en voorspelbare kwaliteit. Het vereist supermenselijke vermogens om dezelfde beweging keer op keer te herhalen, voor vele uren achter elkaar, met precies dezelfde precisie. Daarom is de herhaalbaarheid van +/- 0,1 mm of nog preciezer van een cobot perfect voor het automatiseren van snelle precisietaken.

Door hun kleine omvang en lichtgewicht ontwerp kunnen analyse- en testrobots gemakkelijk worden ingezet voor toepassingen in kleine laboratoria.

Verlos medewerkers van herhalend werk en krijg zelfs verhoogde objectiviteit in jouw analyses en testprocessen terug.

Verlaag bedrijfskosten. De covot biedt je alle voordelen van geavanceerde robotautomatisering, zonder de traditionele extra kosten voor robotprogrammering, opstelling en speciaal afgeschermde werkcellen.

De gemiddelde terugverdientijd van 195 dagen is het snelst in de robotindustrie.

Alle door ons geleverde CoBots zijn IP-54 (sommige nog hoger) gecertificeerd. Zij hebben echter wel bescherming nodig bij werken in omgevingen met corrosieve vloeistoffen.

Weten waar in jouw laboratorium een cobot kan worden ingezet? Vraag om een gratis productiescan.