CNc beladingsCoBot

 

CNC belading

De cobot is heel geschikt om in te zetten voor het beladen van CNC machines, en natuurlijk het ontladen van CNC machines. De belading door een werknemer brengt het risico van letsel met zich mee en loze tijd voor de medewerkers. Die moet over het algemeen wachten tot de machines zijn bewerking heeft voltooid en de tussenliggende tijd is te kort om een andere klus op te pakken. De cobot kan snel werken, zonder dat er veiligheidsmaatregelen, zoals hekwerken moeten worden ingezet.

Denk aan het laden en lossen van een CNC bewerkingsmachine, zoals freesmachines en draaibanken.

De robot kan zo worden geprogrammeerd dat hij langzamer gaat werken, zodra er een persoon in zijn buurt komt en hij hervat zijn snelheid wanneer deze persoon de werkruimte verlaat. En omdat de cobot klein is, kan hij een uitkomst zijn voor kleine werkplaatsen.

De cobot is sneller en preciezer in het beladen van de machine dan een werknemer. Hij kan werken in een verscheidenheid aan omgevingen (met uitzondering van omgevingen met bijtende stoffen, dan moet de robotarm worden beschermd) en temperaturen. 

De intuïtieve software maakt het mogelijk om snel en makkelijk te cobot te programmeren, bijvoorbeeld door de operator die eerst de machine belaadde. Om de robotarm een bepaalde route of handeling te laten uitvoeren, kan je hem letterlijk bij de hand nemen, terwijl je de route opneemt. 

De minimum levensduur van de cobot is 35.000 uur in bedrijf met maximaal gewicht en op volle snelheid. Een gewricht van de arm vervangen kan in minder dan 1 uur.

Voordelen van CNC belading met een cobot

De cobot werkt:

  • Precies
  • Snel
  • Veilig
  • Zonder kans op letsel in de buurt van zware machines
  • Zonder kans op letsel door repeterend werk

Weten wat er voor nodig is om een cobot bij jouw CNC machine neer te zetten? Vraag om een gratis productiescan.