Casestudy Haarspullen

Haarspullen.nl is een webwinkel met een ruim aanbod aan haarspullen voor Haar & Hem. Het e-commerce bedrijf verkoopt professionele haarverzorgings- en beautyproducten, voor de consument maar en bieden 24/7 service, ook voor de èchte kappers. Het ruime online assortiment bestaat uit: haarverzorging, make-up, skincare, tools en eigenlijk alles om jezelf nóg mooier mee te maken, voor de best mogelijke prijs.

    Klant:            Haarspullen

    Locatie:         Zwolle

 Branche:       E-commerce

 Producten:   Palletbooster

Doelstelling

De vraag van de producten van Haarspullen.nl bleef maar groeien, mensen waren lastig te vinden en ook het repeterende werk voor het inpakken was niet de leukste taak.

Vanuit daar kwam Marijn bij het idee van automatiseren, hij heeft ons uitgenodigd om is te komen kijken naar de mogelijkheden en hier kwamen we al heel snel op de gedachte van het inpakken van de postkarren.

Na een uurtje samen brainstormen kwamen we tot het idee om 3 PostNL karren te gaan beladen om de operators de tijd te geven om de volle postkarren weg te halen.

Doel: containers beladen zonder dat iemand nog het doosje in de hand zou hebben na het inpakken.

 

Ik raad ook elke webshop aan met wat hogere volumes om over te stappen op Cobots.

Resultaat

Na snelle beslissingen hebben we alles op alles gezet om voor Black Friday live te zijn, om gelijk te kunnen knallen!

We hebben een opstelling gebouwd voor Haarspullen.nl waar de inpakker het gevulde doosje door de taper duwt, de barcode wordt gescand om de vervoerder te bepalen & daarna wordt die uit gesorteerd naar de juiste lijn.

Hierna pakt de cobot de doosjes op en plaatst ze in de daarvoor bestemde post kar.

Nu hoeven er geen 2 personen de postkarren in te pakken en kan er in 2 ploegen automatisch ingepakt worden.

steyn

Meer informatie over automatisering in jouw bedrijf?

Wij denken graag met je mee.