Casestudy bij Unitron

Unitron omarmt Co (bot) -werker 

Tijdens de implementatie van een meercomponenten-oppotproces van polyurethaan besloot Unitron de precisie en andere voordelen van een cobot te combineren met de kwaliteit van het werk en waardevolle kennis van onze assemblage-experts. 

    Klant:            Unitron

    Locatie:         IJzendijke

 Branche:       Medische apparatuur

 Producten:   Lijm applicatie

Er is gekozen voor precisie en andere voordelen van een cobot in combinatie met de kwaliteit van het werk en waardevolle kennis van de assemblage-experts. 

Resultaat: 
Een semi-geautomatiseerd polyurethaanverwerkingssysteem met een zeer hoge nauwkeurigheid. Samen met specialisten Olmia Robotics en Meter Mix Benelux hebben we dit project gerealiseerd. Olmia Robotics heeft geleverd:
 

  • de cobot;
  • een steunstand;
  • verschillende sensoren;
  • een lijmset op maat;
  • kabelgeleiders;
  • en training van de cobotoperators.

Deze cobot set werd vervolgens door Meter Mix Benelux in het productieproces geïmplementeerd. 

Meter Mix Benelux geleverd 

  • het meng- en doseersysteem;
  • vacuümreservoirs op maat.
unitron-applicatie

Het chemische aspect van dit proces was een nieuwe functie in het productieproces van Unitron. Een intensief leertraject heeft geresulteerd in veel kennis waarin alle denkbare uitdagingen zijn aangepakt. Bijwerkingen en invloed op het milieu zijn vaak onderschatte uitdagingen als u innoveert op automatisering. Unitron heeft ervoor gekozen om deze uitdagingen zelf aan te pakken in plaats van het over te dragen aan externe expertise. Aanbevelingen en hulp van onze chemicaliënleverancier Rotec was uiterst waardevol tijdens de validatie van het productieproces. We zijn nu in staat om polyurethaanhars te verwerken met verschillende aanbrengtechnieken voor EX-toepassingen, hoogwaardige industriële producten en toekomstige toepassingen in de levenswetenschappen. 

De nieuwe kennis van het polyurethaanverwerkingssysteem zorgt ook voor procesverbetering in bestaande processen van Unitron zoals soldeer, ultrasoon lassen, (UV) lijmen en de geautomatiseerde toepassing van conforme coating. Toename van productievolumes is inherent aan deze optimalisaties. 

steyn

Meer informatie over automatisering in jouw bedrijf?

Wij denken graag met je mee.