Cobots in de farmaceutische industrie

Collaboratieve robots – oftewel cobots – hebben diverse voordelen en toepassingen in de medische sector. Door met menselijke medewerkers samen te werken, kunnen medische robots de efficiëntie van de farmaceutische sector verhogen, de veiligheid van je werknemers waarborgen en de kwaliteit van je producten handhaven.

Wat zijn de voordelen van cobots in de farmaceutische industrie en de medische sector?

Cobots hebben – in iedere branche, maar ook in de medische sector – een aantal belangrijke voordelen, namelijk:

personeelstekort-1

Het verminderen en voorkomen van personeelstekort;

piek-van-productie

Het opvangen van pieken in het productieprocess;

druk-op-werknemers

Het verlagen van de belasting van werknemers;

interne-afstand-icon

Het verkorten van de interne reistijd van je werknemers;

herhaling-icon

Het consequent leveren van producten met een hoogwaardige kwaliteit.

Waarom collaboratieve medische robots inzetten in de pharma-industrie?

Het produceren van geneesmiddelen en/of medische apparatuur is een complex proces met verschillende stappen. Het is enorm belangrijk om iedere fase van het productieproces zorgvuldig uit te voeren, met constant oog voor kwaliteit en veiligheid. In de praktijk komt dit neer op een hoop repetitief werk voor je medewerkers. Voor hen is dit lichamelijk en mentaal belastend. Daarom bieden cobots in de farmaceutische en medische sector uitkomst.

Hoe pas je cobots toe in de farmaceutische industrie?

In de medische sector worden cobots gebruikt voor verschillende taken, zoals verpakken, assembleren en etiketteren. Het aanpassingsvermogen van een cobot zorgt ervoor dat die snel kan worden geprogrammeerd om verschillende taken uit te voeren als medische robot. Zo werkt een cobot op meerdere productielijnen en met meerdere farmaceutische producten. Daarnaast kun je een cobot uitrusten met sensoren en camera’s, waarna deze nauwkeurige metingen verricht en tijdens het productieproces diverse kwaliteitscontroles uitvoert. Dit maakt een cobot niet alleen geschikt voor de farmaceutische industrie, maar ook in de voedsel- en drankensector en in de verpakkingsindustrie.

Voorkom stress en los personeelstekorten op

In de medische sector zijn personeelstekorten en een hoge werkdruk veel voorkomende problemen. Deze problemen los je eenvoudig op met een cobot. Zo’n cobot dient niet als vervanging voor je personeel, maar als toevoeging. Collaboratieve medische robots zijn geschikt om samen met je werknemers in een ruimte te werken, zonder dat ze door hekwerk worden gescheiden. Raakt een van je medewerkers een cobot aan, dan stopt die cobot zijn werkzaamheden direct. Zo worden ongelukken voorkomen. Daarnaast nemen cobots repetitieve en langdradige taken over, zodat de druk op je werknemers omlaag gaat.

Wil je meer weten over cobots in de medische sector?

Wij denken graag met je mee! Vul vandaag nog je gegevens in, dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op over de mogelijkheden van cobots in de farmaceutische sector.

Benieuwd welke klanten je voor zijn geweest in deze branche?