Collaboratieve en industrierobots in de voedsel- en drankensector

Cobots zijn breed inzetbaar in de voedingsindustrie (food & beverage), waar je ze kunt gebruiken voor diverse aanvullende taken zoals verpakken en palletiseren. Collaboratieve robots zijn gemaakt van roestvrijstaal en kunnen daarom functioneren in allerlei omstandigheden, variërend van het werken in ijskoude opslagruimtes tot het werken met hete ovens. Zo worden je werknemers minder belast door steeds dezelfde soort taken in riskante omgevingen en verminder je het risico op letsel. Ook verhogen cobots de productiviteit van je voedingswarenbedrijf, want als het nodig is zet je ze 24 uur per dag in.

Waarom cobots inzetten?

Cobots hebben (in iedere branche, maar ook in de voedingsindustrie) een aantal voordelen, namelijk:

Je vermindert en voorkomt personeelstekort;

You reduce the internal travel time of order pickers;

Je verlaagt de belasting van je werknemers;

Je verkort de interne reistijd van orderpickers;

Je levert altijd hoge kwaliteit; Je kunt cobots inzetten voor het handelen van CBL fust kratten (recyclebare kratten).

Wat zijn de voordelen van cobotiseren in de voedingsindustrie?

Flexibiliteit

Dankzij de eenvoudige programmeermogelijkheden van cobots, reageren fabrikanten in de voedings- en drankenindustrie snel op nieuwe producten en leveringseisen. Daarnaast stel je collaboratieve robotarmen moeiteloos opnieuw in en verplaats je ze eenvoudig, waardoor zelfs kleinere bedrijven meerdere productielijnen kunnen runnen en naadloos kunnen schakelen tussen produceren en verpakken op dezelfde vloerruimte.

Productiviteit

Cobots zijn in staat om 24 uur per dag te werken en voldoen zo aan zelfs de hoogste seizoenspieken, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Ze bieden nauwkeurige automatisering, wat verspilling minimaliseert.

Veiligheid

Collaboratieve robots voorkomen besmettingsrisico’s door menselijke tussenkomst tijdens het produceren van voedingswaren. De robotarmen van Olmia zijn inzetbaar voor steriele, nauwkeurige handelingen en nemen taken in luide en trillende omgevingen over, wat het productieproces ook voor je werknemers veiliger maakt. Je medewerkers kunnen zich focussen op taken met hogere waarde en zijn minder tijd kwijt aan handen wassen en steriele kleding aantrekken.

Waarom cobots voor de voedings- en vleesindustrie?

Bepaalde goederen – zoals vlees, melkproducten en fruit – moeten zo vers mogelijk en tegen een concurrerende prijs in de winkel terechtkomen. Cobots kunnen 24 uur per dag zonder pauzes doorwerken en hebben weinig directe menselijke interacties nodig. Zo verwerk je producten altijd zo snel mogelijk, ook tijdens seizoenspieken. Daarnaast hoef je nooit tijdelijke arbeidskrachten in te zetten.

Kies voor een collaboratieve robot bij taken in de voedingindustrie

Voor taken zoals oppakken, verpakken en palletiseren voldoen onze cobots aan alle
vereisten op het gebied van bereik- en draagvermogen. De cobots zijn uiterst geschikt voor
allerlei taken, zelfs in het geval van specifieke klanteisen voor bijvoorbeeld etikettering in de
voedingindustrie. Omdat cobots geschikt zijn om met mensen te werken, is het niet nodig
om veiligheidshekken te plaatsen.

Benieuwd welke klanten je voor zijn geweest in deze branche?