doos
Home » Co-pack

Cobots inzetten als co-packers in de verpakkingsindustrie

In bijna elke soort industrie speelt het verpakken van producten een belangrijke rol. Voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in co-packing is dit zelfs de kernactiviteit. Cobots verminderen arbeidskosten en verhogen de veiligheid van werknemers, terwijl ze ook de productiviteit van je bedrijf verhogen. Daarnaast brengen cobots weinig of geen schade toe aan farmaceutische of andere producten door hun nauwkeurige bewegingen.

Wat is co-packen?

Onder co-packing vallen de volgende diensten:

  • Etiketteren;
  • Labelen;
  • Sealen;
  • Krimpen;
  • Bundelpacken.

Wat zijn de voordelen van co-packen?

Door een co-packer in te zetten voor het verpakkingsproces, worden je producten op een professionele manier verpakt. Dit zorgt voor een juiste (merk)presentatie ervan. Daarnaast is een co-packer gespecialiseerd in het afwerken van producten met labels, stickers, zegels of andere kentekenen.

Waarom cobots inzetten als co-packers?

Een co-packer is constant bezig met het in- en verpakken van producten. Hij is verantwoordelijk voor het gehele verpakkingsproces en voert alle taken zorgvuldig uit. Hier komen veel repetitieve taken bij kijken, die in de praktijk vaak als belastend worden ervaren. Een collaboratieve robot biedt hierin uitkomst. Zo’n cobot kan in dezelfde ruimte als je medewerkers worden ingezet, zonder dat zij er door hekwerken van moeten worden gescheiden. Een cobot kan verder repetitieve taken overnemen of aanvulling bieden in het verpakkingsproces. Daarnaast is een cobot in staat om producten intern te vervoeren, zodat de interne reistijd van je werknemers vermindert.

Wat zijn de cobot-applicaties in de verpakkingsbranche?

Lopende band-taken;

  • Barcodes scannen;
  • Producten sorteren;
  • Dozen opzetten en vullen;
  • Kwaliteitscontroles uitvoeren;
  • Palletiseren.

Welke producten kun je co-packen?

Co-packen met cobots is toepasbaar bij het verpakken van onder andere:

Los je personeelstekort op met cobots

Heb jij tijdens seizoenspieken standaard last van personeelstekort? Cobots lossen dit probleem voor je op. Door de veelzijdige inzetbaarheid van deze co-pack robots is het mogelijk een grote diversiteit aan producten te verpakken. Daarnaast kun je de cobots eenvoudig herprogrammeren en tussen verschillende productielijnen verplaatsen, zodat ze altijd aanvulling bieden op de plaatsen waar dat het meeste nodig is.

Meer weten over cobots?

Wij denken graag met je mee! Vul vandaag nog je gegevens in, dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op om je vragen over cobots in de verpakkingsindustrie te beantwoorden.

Benieuwd welke klanten je voor zijn geweest in deze branche?